torstai 18. heinäkuuta 2013

Hyvän (lifestyle)blogikirjoituksen tunnusmerkkejä

Varoituksena mainittakoon, että seuraava postaus on huumorimielessä toteutettu yhteenveto siitä, millainen mielestäni esimerkkinä on hyvän blogikirjoituksen rakenne. Tästä kannattaa ottaa oppia, mikäli haluaa bloginsa päätyvän esittelyyn. Postauksen kuvat ovat poikkeuksellisesti minun itseni ottamia, joten siksi kuvien laatu on niin korkea ja kuvakulmat taiteelliset.

Bloggaajan aamu alkaa terveellisen ja ravitsevan aamupalan nauttimisella. Tuoreet taikka hieman ylikypsätkin hedelmät ovat monipuolisen ravinnon a ja o. Kyseessä on Chiquita-banaani.


Aamiaisen nauttimisen jälkeen kiireinen bloggaaja siemailee (kulauttaa pöydälle unohtuneen kupillisen kerralla kurkusta alas) kupin kahvia ja tarkastelee blogiaan työpisteensä ääressä. Allekirjoittaneen tapauksessa siis olohuoneen matolla, koska vain siinä oli riittävästi valoa kuvan ottamiseen. Kahvi on muuten Juhla Mokkaa. Suodatinjauhatus.Parhaiten blogin tarkasteluun sopii tietenkin (vain) MacBook Pro. Viime vuoden malli.


Tämän jälkeen bloggaaja viettää aikaa rakkaiden lemmikkiensä eli villakoiraperheen kanssa. Että voikin olla lystiä, vaikka pölyallergia hieman vaivaakin. Perhe löytyi pienen etsinnän jälkeen makuuhuoneen tv-tason alta.


Sitten olisikin aika pukeutua, mikäli päivän asuna olisi kerrankin jokin muu kuin pyjama. Pyjamasta on kuitenkin hyvä ottaa kuva siltä varalta, että joku siitä inspiroituu. Onhan kyseessä kuitenkin merkkivaate.Mikäli bloggaja olisi kokenut tarvetta meikata ensimmäistä kertaa useampaan viikkoon, käytössä olisivat olleet mm. seuraavat tuotteet. Meikkivoide on tosin liian tummaa, sillä tänäkään kesänä rusketusta ei ole tarttunut iholle lähes lainkaan. Stockan myyjä vakuutti, että kyllä se häivyttämällä sulautuu vähän kalvakampaankin ihoon. Ei sulaudu.Mihinkään mitenkään liittymätön yksityiskohta bloggaajan parvekkeen kesäilmeestä, joka on kylläkin sama kuin talvella. Henkaria (IKEA) on viimeksi käytetty parvekkeen sadevesikourun puhdistamiseen heikoin tuloksin. Lyhdyn sisällä asuu hämähäkki, joka ei ikävä kyllä näy kuvassa.Oliko teidän päivänne yhtä tapahtumarikas? 

- dannie


8 kommenttia:

 1. Ahhahha nauroin:D Yleensä ne päivät on JUST tuommoisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin syönyt tänäänkin banaanin, mutta tänään ne olivat jo huolestuttavissa määrin ylikypsän puolella :( Pakko oli syödä pelkkää juustoa paketista, koska ruisleipäkään ei ole enää pehmeän tuoretta :(

   Poista
 2. Heippa, kuvaat erinomaisesti sitä, miksi EN lue lifestyleblogeja (vaan reissaan, jos mahdollista). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissaaminen onkin huomattavasti antoisampaa, joten en ihmettele :)

   Poista
  2. Olen ihan tosissani ihmetellyt, miksi joku jaksaa kuvata jokaisen vaatteensa, kertoa, mitä on syönyt aamupalaksi, ja uskoo sen kiinnostavan jotakuta - ja se kiinnostaa. Anteeksi, jos itse olet ko. blogien ystävä, edes semisti.

   Poista
  3. Hei taas Annika ja kiitos kommentistasi :)

   Taustalla lienee sama ilmiö kuin siinä, että ihmiset lukevat ja tilaavat esimerkiksi Seiskaa ja katsovat reality-ohjelmia. Jollain tavalla se toisen elämän tirkistely viehättää, koska oletusarvoisesti tuntemattomista ei tiedetä mitään. Oma elämäni ei koskaan muotoutuisi lifestyle-blogin aineistoksi (ainakaan omasta mielestäni).

   Luen mielelläni lifestyle-blogeja "pään tyhjentämiseksi". Toki lukulistalla on myös muutama blogi, joiden sisältö on oikeasti todella ammattimaisella tasolla kuvineen kaikkineen. Oikeastaan olen itse aikamoinen blogien suurkuluttaja monessakin eri genressä, mikä mahdollistaa tietysti oman blogini pitämisen ja on siihen myös edellytys.

   Toivottavasti löydät tämän blogin avulla myös itseäsi kiinnostavia blogeja. Pyrin yrittämään genrejen rajat :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)